Przenosiny bloga

Witajcie! Z rozrzewnieniem żegnam MK Gotuje - jednak cały ten blog, wszystkie posty i komentarze odnajdziecie na mojej stronie OkiemMK.com. Zapraszam Was na nią serdecznie! Jeszcze dziś pierwszy post na nowym blogu, który cały czas udoskonalam! Konkursy oraz Wyzwania także zostały przeniesione na OkiemMK.com Dziękuję wszystkim, którzy zmienią adres bloga na blogrollu;)


http://okiemmk.com/


Otrębuski z owocami jagody goji i suszonymi morelami




Jagoda Goji zapewnia nam  18 rodzajów aminokwasów, 21 elementów śladowych, witaminę C, witaminy z grupy B, składniki mineralne: żelazo, wapń, cynk, selen, nienasycone kwasy tłuszczowe, flawonoidy oraz wiele innych. Jest znany ze swoich właściwości spowalniających starzenie.


Suszone morele zawierają bardzo dużo żelaza, wpływają na wygląd i jędrność skóry, jednocześnie poprawiając nasze trawienie.





Moje Otrębuski składają się z:

otrębów pszennych
płatków z mąki razowej i otrębów pszennych
owoców jagód goji
suszonych moreli








Przygotowanie:

Składniki mieszamy ze sobą. Jagody Goji i morele możemy rozdrobnić. Przechowujemy w szczelnym pojemniku. Do Otrębusków możemy dodać świeże owoce - śliwki, banany, kiwi.
Płatki i owoce możemy zabrać do pracy - połączyć z mlekiem czy jogurtem i zjeść na śniadania czy drugie śniadanie.

Sposoby podania:

Z odtłuszczonym mlekiem
Z jogurtem naturalnym z odrobiną serka maskarpone
Wersja dla dzieci: z serkiem waniliowym

1 komentarz:

Czytam każdy komentarz i jeśli mam możliwość odwiedzam każdego blogera i przeglądam jego stronę. Pozdrawiam ciepło i zapraszam ponownie;)))