Przenosiny bloga

Witajcie! Z rozrzewnieniem żegnam MK Gotuje - jednak cały ten blog, wszystkie posty i komentarze odnajdziecie na mojej stronie OkiemMK.com. Zapraszam Was na nią serdecznie! Jeszcze dziś pierwszy post na nowym blogu, który cały czas udoskonalam! Konkursy oraz Wyzwania także zostały przeniesione na OkiemMK.com Dziękuję wszystkim, którzy zmienią adres bloga na blogrollu;)


http://okiemmk.com/


Maślano-czosnkowy pstrąg



Maślanko-czosnkowy pstrąg  Prosty i łatwy do zrobienia oraz zdrowy i soczysty.






Składniki:

Pstrąg
Cytryna
Przyprawa do ryb i owoców morza
Sól
Pieprz
Kapusta do wyłożenia sitka
Farsz: masło, czosnek, natka pietruszki,  tymianek, otarta skórka z cytryny

Przygotowanie:

Rybę nacieramy przyprawą na zewnątrz i w środku według uznania. Pamiętajmy, iż w przyprawie do ryb znajduje się już sól, więc jeśli nie musimy nie dodajemy jej w ogóle. W środku ryby umieszczany 3/4 farszu -  a następnie zewnętrzną część skrapiamy cytryną i nacieramy pozostałą częścią farszu. Rybę układamy w folii, możemy dodać kilka obranych  i pokrojonych w słupki warzyw np. marchewkę, porę, pieczarki i wstawiamy do piekarnika i przykrywamy. Ryba taka robi się ok. 50 minut w 180st.C.Jako dodatek polecam ziemniaki pieczone w piekarniku z rozmarynem osypane papryczką chili i pieprzem świeżo zmielonym. Ziemniaki są delikatnie skropione oliwą z oliwek

Smacznego!
Następny rybny przepis to będzie okoń na parze z ziołami;)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Czytam każdy komentarz i jeśli mam możliwość odwiedzam każdego blogera i przeglądam jego stronę. Pozdrawiam ciepło i zapraszam ponownie;)))