Przenosiny bloga

Witajcie! Z rozrzewnieniem żegnam MK Gotuje - jednak cały ten blog, wszystkie posty i komentarze odnajdziecie na mojej stronie OkiemMK.com. Zapraszam Was na nią serdecznie! Jeszcze dziś pierwszy post na nowym blogu, który cały czas udoskonalam! Konkursy oraz Wyzwania także zostały przeniesione na OkiemMK.com Dziękuję wszystkim, którzy zmienią adres bloga na blogrollu;)


http://okiemmk.com/


Sałatka Ryżowa z Tuńczykiem i Ananasem

 Sałatka ta jest szybka i przepyszna nadaje się na wszelkiego rodzaju imprezy ,jako przekąska, na śniadanie czy podwieczorek.

Ryżowa z tuńczykiem i ananasem

Składniki
Ryż 1 tradycyjna szklanka
Puszka ananasa
Tuńczyk w kawałkach w sosie własnym- 1 puszka
Majonez

Rada! Ryż gotujemy zawsze w proporcjach 1 szklanka ryżu – 2 szklanki wody



Przygotowanie
Zimny ryż mieszany z odcedzonym tuńczykiem i pokrojonym ananasem. Następnie dodajemy majonez i sok z ananasa. W zależności od tego w jakiej konsystencji lubimy sałatki w takiej dodajemy sok z ananasa. Sałatkę mocniej schładzamy;)

S m a c z n e g o ! ! !

4 komentarze:

  1. Wczoraj robiłam tuńczyka z makaronem i czerwoną fasolą w sosie cayenne (czy jak to się tam pisze :D ) :D Tuńczyk jest pyychaa :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ciekawa propozycja!! do wypróbowania;))

      Usuń

Czytam każdy komentarz i jeśli mam możliwość odwiedzam każdego blogera i przeglądam jego stronę. Pozdrawiam ciepło i zapraszam ponownie;)))