Przenosiny bloga

Witajcie! Z rozrzewnieniem żegnam MK Gotuje - jednak cały ten blog, wszystkie posty i komentarze odnajdziecie na mojej stronie OkiemMK.com. Zapraszam Was na nią serdecznie! Jeszcze dziś pierwszy post na nowym blogu, który cały czas udoskonalam! Konkursy oraz Wyzwania także zostały przeniesione na OkiemMK.com Dziękuję wszystkim, którzy zmienią adres bloga na blogrollu;)


http://okiemmk.com/


Bakłażan zasmażany

To jedno z moich ulubionych warzyw z tego rodzaju. Już dawno nie jadłam go zasmażanego w jajku i bułce tartej, a to taki pyszny i szybki posiłek! Palce lizać. Szczególnie polecam;)
Bakłażan pokrojony w krążki solimy i  odstawiamy na 30 minut do 1h po tym czasie płuczemy i osuszamy. Następnie przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Kabaczka maczamy w jajku i bułce tartej dwukrotnie i smażymy na rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony (zależy od grubości plastra). Możemy sprawdzić pierwszy plaster. Bakłażan powinien być miękki, ale jędrny w środku;) Smacznego!!!  
Rada!W taki sam sposób możemy przyrządzić kabaczka


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Czytam każdy komentarz i jeśli mam możliwość odwiedzam każdego blogera i przeglądam jego stronę. Pozdrawiam ciepło i zapraszam ponownie;)))